Vad övriga omvärlden tror om Sverige

Vad är det för bild Sverige fått runt om världen?

Många får för sig konstiga saker om Sverige. Speciellt folk från varma länder långt ifrån norden. Vi har sammanställt en lista på vad folk tror som inte är sant eller bara är skevt.

Volvo 240 tjejSverige

I Sverige springer det isbjörnar på gatorna, nja vi har inte ens isbjörnar i Sverige. Detta påstående är alltså falskt. Hade vi haft isbjörnar springandes på gatan hade det varit livsfarligt.

Alla flickor i Sverige är blonda med blå ögon, detta stämmer inte heller då flertalet har mörkt hår. På grund av den hög invandringen har den brun och svarthåriga befolkningen ökat kraftigt. Dels för att de som kommer från andra länder inte har anlag för att bli blonda.

I Sverige är det mörkt och kallt, detta svarar nog varenda svensk ja på. Vi har ett kyligt klimat eftersom vi ligger nära nordpolen. Vid vintertid kan vi få så kyligt som -25 grader. På sommaren kan temperaturen däremot stiga till 30 grader. Många klagar på det kalla klimatet och under sommaren åker många utomlands för att få känna sommarvärmen.

Alla kör Volvo i Sverige, det är många som kör Volvo i Sverige men långt ifrån alla. Varför många tror att alla kör Volvo är för att de tror att den svenska drömmen. Är att ha ett hus, hund och en Volvo.

Sverige är fantastisktSvenskaflaggan

I Sverige är man socialist och betalar höga skatter, detta stämmer till dels. Vi betalar mycket höga skatter men får tillbaka desto mer. Våra gator är rena och om vi behöver akut sjukvård kan vi få det. Till ett lägre pris än om vi inte hade behövt betala dessa skatter. Något vi ska tacka för. Och nej, i Sverige är inte alla socialister. Socialdemokraterna sitter visserligen i makten just nu men det är inte en övertygande skara so röstar på det partiet. Vi har även moderater och många andra partier som har stort stöd från folket.

Lämna ett svar