Vad egentligen är cannabisolja för något?

Cannabisolja som även kallas för “mirakelmedlet” är utvunnet ur Cannabisplantan och påstås vara lindrande för kronisk smärta och bota depression, ångest & sömnproblematik.

Cannabisolja är inte detsamma som THC som det lätt kan blandas ihop med, skillnaden är att Cannabisolja inte är psykoaktiv och ger därför inte ett rus så som THC gör.

cannabisolja

Cannabisolja är farmalogiskt intressant och ger därför en stor potential för medicinsk användning.

I historien så har Cannabisolja

Använts medicinskt för en rad åkommor, bland annat till att lindra symptom för epilepsi och reumatism. Man har länge letat efter medicinska bieffekter för användandet av cannabis olja men ännu har man inte funnit några sådana, vilket även det är till en fördel.

Om man letar efter studier som gjorts på människor så blir många besvikna då ytterst få sådana finns. Detta är på grund utav att cannabisoljan varit klassad som “ tung drog “ vilket innebär att forskning har försvårats. Men någonting som är positivt är att antidrog organisationen “ WADA “ har tagit bort cannabisolja från sin lista av förbjudna droger, vilket gjordes år 2018.

Lönsamhet och storhet är något USA borde vara nöjda med när det kommer till cannabisolja. Då industrin omsätter cirka 3 miljarder kronor varje år och dessutom beräknas dom omsätta hela 10 miljarder innan år 2020.

Man är också kritiska till att cannabisoljan marknadsförs som kostillskott när det enligt FDA är uppenbart att cannabisolja är ett läkemedel.

I Sverige har cannabisoljan

Sålts i en gråzon , så några siffror på försäljningen går inte att få fram korrekt, men  man vet att det växt storartat genom åren som gått. Cannabisoljan behöver inte följa läkemedelslagen som det ser ut nu och får därför säljas av egentligen vilket företag som helst & företagen som säljer dem är inte rädda för att göra reklam och berätta vilka åkommor och sjukdomar som cannabisoljan hjälpt emot.

Men det här innebär också att tillverkarna är dem som bestämmer och avgör vad som finns i oljan, vilket betyder att en köpare eller potentiell köpare inte kan veta exakt vad som finns i , det kan bland annat handla om tungmetaller, läkemedeler eller vilka andra substanser som helst. Så det gäller att hålla ögonen öppna, höra sig för och läsa recensioner med en nypa salt. Just i detta nu håller läkemedelsverket på att utreda om cannabisolja skall gå under läkemedel eller ej, vilket försvårar det för dem som säljer produkten idag. Så slutsumman är alltså att cannabisolja är på genomfart och det dröjer inte länge innan den har godkänts av befolkningen.

Lämna ett svar