Att komma igång med träningscykling

Vi lyfter på locket för denna populära form av motion. Så att du kan få ut det mesta av dina träningspass. En träningscykel är en stationär cykel, som har en sadel, pedaler, handtag. Och eventuellt bildskärm för att spela in arbete och hjärtfrekvens och andra varierande alternativ för motstånd och spinning.

träning på träningscykelTräningscyklar erbjuder en enkel och massivt effektiv träning

Om du gillar cykling men inte vill riskera en konfrontation med bilar eller annan trafik. Eller bara föredrar att träna i hemmet oberoende väder och vind överväg då att skaffa en träningscykel.

Cykling riktar sig mot de flesta muskelmassorna i underkroppen. Det finns alternativ för att öka och minska ditt motstånd. Detta ger effektiv styrketräning för din underkropp. När cykelrörelsen upprepas under en tidsperiod, bränner den fett såväl som utövar dina muskler. Den konstanta sammandragningen och expansionen av musklerna ger isotonisk träning. Det stärker och bygger både musklerna i underkroppen och tränar lederna i kroppen.

Omvärdera dina cykelträning. Gör du samma typ av cykelpass dag efter dag kommer din kropp att anpassa sig till aktiviteten. Och du kommer inte att få lika stor en metabolisk effekt för din insats som du gjorde i början. Lösningen är att regelbundet växla mellan olika typer av cykelpass du gör. Växla mellan uthållighet, styrka, intervall och variera intensiteten. För att maximera din kropp till att bränna kalorier snabbare under och efter träningen.

Lågriskutövning

Den fantastiska fördelen med cykelträning är att det är en låg risk och låg effekt träning. Med en full-on-cardio som att springa, hoppa över hinder, etc. Finns det risk för knäskador, eftersom det ger stötar och ryck i knän och fotleder i hela tiden. Men med cykling är påverkan på knän och andra leder är mycket låg. Faktum är att studier visar att i stället för att skada dina leder stärker cykling dem.

Många träningscyklar är utrustade med en bred sadel. Och breda sadlar kan lägga tryck på senorna på övre insidan av låren som kan bli mycket obekväma över tiden. En bred sadel kan se ut som om den kommer att vara bekväm. Och i första hand kommer troligen att vara. Men medan det tar ett tag att vänja sig vid en smalare sadel, och är vanligtvis bättre på lång sikt. Om du tänker köpa din egen stationära cykel och använda den mycket, överväg att anpassa dig till en smalare sadel.

Om du tränar i ett varmt rum, speciellt hemma. Att ställa in en fläkt och rikta den på din cykel för att hålla dig sval och bekväm. Ställ åtminstone din cykel nära ett öppet fönster. Håll en flaska vatten passande för att göra återhydrering lätt. Många stationära cyklar har specialdesignade flaskhållare så att du kan fästa en dryckesflaska på din cykel.

Tips för en bra cykel träning

Undrar hur man använder motioncykeln effektivt? Här är några tips du bör införliva i din cykelträning för att få ut det bästa resultatet från ditt cykelpass

Position
Ställ in sitthöjden. Om du gör det själv, kom ihåg att din sadel ska vara i en sådan höjd så att dina ben. Bara är svagt böjda medan du cyklar. Det tar bort risken att sätta press på knäna och ger dig bättre kontroll också.

Sadel
Välj din sadel klokt. Din sadel eller sittplats ska vara bekväm för att inte skada din rumpa medan du tränar.

träningscyklist

Långa träningspass

på träningscyklar kan ge dig domnande fötter eller en öm bak speciellt om din cykel inte är ordentligt inställd. Detta obehag kan innebära att du sänker motivationen till dina träningspass.

Motstånd

Motståndet är en stor del av din cykelträning, liksom hastigheten. Medan hastigheten ger dig hjärtfördelar, krävs motstånd för styrketräning. Om du inte använder tillräckligt med motstånd arbetar du inte tillräckligt med dina muskler. Det betyder att du inte bränner så många kalorier som möjligt och komprometterar resultaten. Använd därför tillräckligt motstånd även om det betyder att din takt saktar ner.

Handtag

De flesta experter rekommenderar att du ska köpa en träningscykel med ett styre som går att justeras. Och styret ska kunna justeras till en högre höjd än din sadel. Att använda styrenheter ansluter överkroppen, vilket inte är möjligt i mini-träningscyklar som inte har styrenheter. Styren ska också ligga i underarms avstånd från din kropp.

Hur sätter du upp din träningscykel

Nyckeln till en bekväm och effektiv träningscykel träning är att din cykel är korrekt inställd. Följ dessa tips för att säkerställa att din cykel är rätt inställd för dig. Träningscyklarna kan varierar lite, så att inte alla justeringar kan vara tillgängliga för din modell.

Positionera din kropp

Luta dig inte mycket framåt medan du cyklar. Många tenderar att luta sig fram så mycket att överkroppen är nästan parallell med marken. Luta bara lite och håll dina knän tätt under cykling. När du lutar framåt mycket, stör det med din andning och syreintag. Det betyder att du kommer att andas snabbare och inte fungera optimalt.

Träningscykel speciale

Musik

Använd gärna musik för att förstärka ditt träningspass. Se, vi människor har denna instinkt att röra om med musikrytmen. Gör en spellista för din cykelträning. Du kan välja låtar efter deras rytm och använda dem för att få variation i träningspasset. Så att du trampar snabbare till en snabbtakt låt. Och använda det för en backe eller motstånd för en långsammare takt.

Lämna ett svar